Om deze pagina volledig te bekijken heeft u een nieuwere versie van de Adobe Flash Player nodig.

Get Adobe Flash player

Wie is Mobirail?

Mobirail is een samenwerkingsverband (vennootschap onder firma) tussen KPN N.V. en Nokia Siemens Networks Nederland B.V. dat in opdracht van ProRail een veilig en betrouwbaar (mobiel) netwerk voor de spoorwegen in Nederland heeft ontworpen en gebouwd. Sinds 1 juli 2003 is het netwerk operationeel en worden alle beheer en service activiteiten door Mobirail uitgevoerd.

 

Het netwerk GSM for Railways (GSM-R), gebaseerd op een internationale standaard, draagt bij aan een veiliger, effectiever en klantvriendelijker openbaar vervoer. Het contract tussen ProRail en Mobirail omvat naast Service en Beheer van het netwerk eveneens het vervullen van de Service Provider rol. In deze hoedanigheid ontwikkelt Mobirail GSM-R diensten voor communicatie op of om het spoor (“spoorwegmarkt”).

 

Mobirail is de marktleider van diensten op het gebied van spoorwegcommunicatie. Het GSM-R netwerk in Nederland heeft een zeer hoge beschikbaarheid en radiodekking langs alle spoortrajecten waarbij de diensten optimaal op de bedrijfsvoering van de “spoorwegmarkt” zijn afgestemd.

 

De missie van Mobirail is om te streven naar de beste en daardoor meest succesvolle leverancier en operator te zijn voor GSM-R. Dit wordt bepaald door onze klanten en medewerkers. Hierdoor waarborgen wij de continuïteit van onze onderneming.