Om deze pagina volledig te bekijken heeft u een nieuwere versie van de Adobe Flash Player nodig.

Get Adobe Flash player

VIDEO Communicatiesysteem spoor (GSM-R) vernieuwd en beter beveiligd

Bron: blog.prorail.nl


ProRail heeft een nieuwe GSM-R centrale. GSM-R is het communicatiesysteem voor alle communicatie op het spoor. Reden genoeg om te zorgen dat er zo weinig mogelijk storingen zijn. Allard Klomp, manager connectiviteit bij ProRail, legt uit hoe het nieuwe datacentrum de continuïteit op het spoor verbetert.

Verbeterde continuïteit op het spoor

ProRail heeft een nieuwe en beter beveiligde GSM-R centrale. Via het GSM-R netwerk vindt alle communicatie plaats tussen de verkeersleidingposten en de machinisten. Ook worden via dit systeem alle berichten verstuurd naar de informatieborden op de stations. Het nieuwe datacentrum is neergezet om de veiligheid en continuïteit op het spoor beter te kunnen garanderen.

Naar nul vermijdbare storingen

ProRail gaat tevens bouwen aan een tweede locatie in het netwerk. Op deze tweede locatie komt een complete kopie te staan van de huidige nieuwe GSM-R centrale. Wanneer er in de toekomst op een van de locaties iets mis gaat, kunnen we volledig doordraaien zonder grote onderbreking van de treindienst. Een dubbel uitgevoerd GSM-R systeem is een belangrijke mijlpaal richting het einddoel van nul vermijdbare storingen.

Inzet Mobirail

Mobirail is verantwoordelijk voor de inrichting van de nieuwe GSM-R centrale.